Villanyautó támogatás

 

KÖZÚTI ELEKTROMOS JÁRMŰ BESZERZÉSTÁMOGATÁSA VÁLLALKOZÁSOKNAK

A felhívás kódszáma: RRF-10.10.1-23

A pályázat célja

Jelen pályázati felhívásra kizárólag azon Magyarországon székhellyel rendelkező gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó, amelynek

 • alapítása 12.31. vagy ennél korábbi dátumú, és
 1. gazdasági társaság esetén
 • a kérelem benyújtását megelőző üzleti év nettó árbevétele meghaladja a projekt elszámolható költségét
 1. egyéni vállalkozó esetén
 • a nyilvántartásában legkésőbb 2023. december 1-éig bejegyzésre került a Taxis személyszállítás (TEÁOR 4932) tevékenység, vagy

a támogatási kérelem benyújtását megelőző évben a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma legalább 2 fő volt.

A pályázók köre


Őstermelők, vagy mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók vagy szociális szövetkezetek, amennyiben megfelelnek az alábbi feltételeknek:

 • a) őstermelők és mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók esetén életvitelszerű tartózkodási helye, szociális szövetkezet esetén pedig bejegyzett székhelye már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban a jogosult településen, vidéki térségekben volt, amelyet a működtetési időszak végéig fent kell tartania, és

 

 • b) a legfeljebb mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelő, aki/amely igazolja, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évben legalább 3000 euro STÉ, de legfeljebb a 6000 euro STÉ értékű termelési potenciállal (üzemmérettel) kizárólagosan rendelkezik, vagy ezzel megegyező nettó árbevételt ért el mezőgazdasági termelésből.
A pályázat keretösszege


A Felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2,5 milliárd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 476 db.

A támogatás összege, mértéke

A támogatás összege minimum 2 800 00 Ft, maximum 64 000 000 Ft.

A támogatás pontos mértéke az akkumulátor kapacitásra vetítve történik. Az egyes kategóriák elszámolható költsége a felhívásban szintén szabályozásra kerül.

Határidők


Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2024.02.01-től lehetséges.

Ha szeretné megtudni, hogy jogosult e a támogatás igénybevételére, illetve szeretné, hogy elkészítsük a pályázati anyagát, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!


  Loader

  Thank you

  Error occurred while sending email. Please try again later.

  Legújabb bejegyzések