GINOP Plusz-3.2.1-21 – Képzési- és bértámogatás

 

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

A felhívás kódszáma: GINOP Plusz-3.2.1-21

 

A PÁLYÁZÓK KÖRE

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azon, magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkező, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, amelyek:

✓ rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel, nagyvállalat esetén legalább két lezárt, teljes üzleti évvel
✓ amelyek vállalják, hogy a pályázat által támogatott képzésbe mikro-, kis- és középvállalkozás esetén legalább 3 főt, nagyvállalat esetén legalább 8 főt bevonnak

 


A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Mikro- és kisvállalkozás – 70%
Középvállalkozás – 60%
Nagyvállalat – 50%

Magas energia intenzitású termelésben érintett ágazatokban főtevékenységet végző vállalkozások esetében a támogatás mértéke 100%.

A maximálisan elszámolható egy főre jutó képzési költség 250 000 Ft, ami bizonyos esetek fennállása esetén (hátrányos helyzet vagy megváltozott munkaképesség, Szabad Vállalkozási Zóna, kiemelt ágazat, IKT képzések) 350 000 Ft-ra növelhető.

A képzési költségen felül elszámolható még:

a) szakmai megvalósítás költségei 100%-ban, azaz a gyakorlatban a cégen belül kijelölt projektkoordinátor bérezésére maximum 300 000 Ft/hó értékben. Ennek teljes összege nem haladhatja meg a projekt teljes elszámolható költségének 25%-át.
b) a kieső munkaidőre jutó bruttó bér, a fenti táblázatban meghatározott támogatási intenzitások figyelembevételével

 

TÁMOGATÁSI ELŐLEG

A támogatási döntésben meghatározott támogatási összeg legfeljebb 25 százalékáig, de legfeljebb 50 millió Ft-ig a kedvezményezett kérelemmel előleget igényelhet.

 

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

1. Szakmai ismeretre irányuló képzés
2. Soft skill képzés
3. Információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzés
4. Nyelvi képzés

A képzések helyszíni oktatási formában, online képzés keretében, vagy kiadott tananyaggal, távoktatás keretében is megvalósíthatók.

 

HATÁRIDŐ

A támogatásra 2024 március 5. napjától nyújtható be kérelem, a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2024. június 30. napjáig.


Ha szeretné megtudni, hogy jogosult e a támogatás igénybevételére, illetve szeretné, hogy elkészítsük a pályázati anyagát, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!


    Loader

    Thank you

    Error occurred while sending email. Please try again later.

    Legújabb bejegyzések